Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Casus belli οποιαδήποτε αναφορά του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων για την "Ελληνική Αναγέννηση"

Casus belli η οποιαδήποτε αναφορά του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων για την "Ελληνική Αναγέννηση"
  Κάθετα αντίθετους μας βρίσκει η νέα προκλητική πρόταση  του Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία τον Σκοπίων ως "Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας". 
 Για το κίνημα μας είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με κάποιο παραπλανημένο λαό. Πόσο ποιο πολυ με ένα λαό που μόλις το 1952 απέκτησε αλφάβητο όταν στην τότε Γιουγκοσλαβία ο Τίτο συνέστησε μια ομάδα "Σοφών" η οποία και
όρισε το αλφάβητο που χρησιμοποιούν σήμερα στα Σκόπια. 

 Το νέο αλφάβητο έγινε βάση του Κυριλικού και του Σλαβικού διότι ο Τίτο είχε διακρίνει την άλωση του πληθυσμού από το βουλγαρικό το οποίο και θεωρήθηκε τότε απειλή. Μέχρι τότε στην γεωγραφική περιοχή των σημερινών Σκοπίων χρησιμοποιούσαν την Σερβική γλώσσα η οποία και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτε ευρύτατα. 
 Δεν είναι δυνατόν ένα συνονθύλευμα λαών να διεκδικεί τον ιστορικό όρο της Μακεδονίας και οι σημερινοί πολιτικοί να ανέχονται έστω και τέτοιες προτάσεις. 
 Σε περίπτωση αποδοχής από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, όρου, που θα περιέχει έστω και παράγωγο της ονομασίας Μακεδονία θα είναι Casus belli με την γείτονα χώρα όταν η "Ελληνική Αναγέννηση"  αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου